El betlem del casal de Vila-real compleix 21 anys d’èxitUn any més, el popular betlem del Casal de Vila-real, malgrat les circumstàncies adverses a causa de la COVID, ha sigut un èxit. Ja són 21 anys muntant sense interrupció el betlem del Casal de Vila-real. La representació nadalenca, com sempre, ha presentat algunes bromes sobre l’actualitat, a més, de totes les escenes evangèliques tradicionals.

Enguany, per una banda, s’ha fet referència al coronavirus, que no ha pogut entrar al betlem, perquè ha estat rebutjat per una insòlita aliança entre pastorets i soldats romans. D’altra banda, la broma ha tingut a veure amb el rei Herodes es troba a Abu-dabi amb el jerarca local, de festa amb unes ballarines i molt de menjar i beure; i vigilat per tota una cohort romana, que impedeix que unes fotògrafes freelance donen informació del fet.

Entre les dues mil figuretes del betlem de Vila-real, figuren les escenes esperables: l’anunciació a Maria, el reis d’Orient, el palau d’Herodes, l’anunciació als pastors, el poble de Betlem, la fugida a Egipte i, evidentment, el Naixement, al qual assisteix tota una gentada. També hi apareixen unes altres escenes com la taverna, el mercat, els ramats d’ovelles, de cabres, de porcs i de gallines, i ànecs i cignes nadant pel llac…

El betlem s’ha pogut visitar des del 8 de desembre fins al 6 de gener, l’han visitat en total 436 persones, una xifra molt inferior als 1.100 de l’any passat, però cal tenir en compte que, d’aquestes, unes 550 van ser de les escoles i, per tant, de visites “normals” han estat si fa no fa les mateixes.

Pel que fa a la cobertura informativa, va eixir publicat en portada i pàgines interiors de l’edició de Vila-real del Mediterraneo. El van filmar i entrevistar a Toni Royo en la televisió local de Vila-real, i en À Punt Ràdio. I van publicar informacions a l’Actualitat Valenciana i a Vilaweb Castelló.Etiquetes: ACPV Castelló Betlem casal Vila-real

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació