El cicle Acció Documental + passa per Pedreguer amb la projecció de ‘The Letter’El cicle Acció Documental +, organitzat per ACPV i ACICOM, tracta d’acostar aquesta iniciativa a les sales i públic del País Valencià.

El dijous 18 de març a les 19:30h es projecta en el Casal Cultural Jaume I Pedreguer la pel·lícula The Letter (2019, 82 min, Kenya. Idioma: Inglés i Suajili i Subtítols: Català).
Aquest acte forma part del cicle de projeccions ACCIÓ DOCUMETAL + que organitza Acció Cultural del País Valencià, Associació Ciutadania i Comunicació, Docs Barcelona i Generalitat de Catalunya.

Sinopsi

Què faries si acusen a la teua àvia de bruixeria? Els temps de la Santa Inquisició queden aparentment lluny, però avui en dia, a Kènia, la realitat de les dones amb una sensibilitat especial és dramàtica i ens fa reviure el terror de l’Edat Mitjana.

El jove Karisa viatja de Mombasa als seus orígens rurals quan s’assabenta que la seua àvia està en perill. A través de les converses amb els seus familiars descobrim amb incredulitat que el seu oncle, fruit d’una combinació de superstició i interessos econòmics, és l’instigador de la terrible acusació. A la vegada, les seues ties intenten protegir l’àvia que ha d’aprendre a conviure amb el fantasma de l’assassinat rondant la seva humil casa. A Kènia, centenars d’ancians són acusats de bruixeria per tal de robar-los les terres.

Un retrat valent que posa en evidència com els valors de les comunitats rurals han estat trastornats pel colonialisme i la religió. Una història d’amor intergeneracional, en què el carisma d’en Karisa demostra com la resistència a l’avarícia és possible i on el cos fràgil de l’àvia amaga un poder femení indestructible.


Etiquetes: Acció Documental + ACICOM Casal Jaume I Pedreguer Cinema

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de