L’exposició ’50 anys fent Harca’, del dibuixant Juli Sanchis, visita La Vall d’UixóAquest mes de setembre Acció Cultural del País Valencià allotja a La Vall d’Uixó l’exposició antològica del dibuixant humorístic Juli Sanchis Aguado (Picassent, l’Horta, 1942) més conegut amb el nom d’HARCA.

L’exposició és un recull cronològic de les obres més destacades d’un dibuixant que durant 50 anys ha publicat al voltant de 3000 dibuixos, tant a nombrosos diaris i revistes del nostre país i de fora, com també per a certàmens internacionals, on té obres seleccionades i premiades arreu del món.FENT HARCA

“Harca” era el crit solidari dels “agermanats” a les revoltes de les Germanies, front a l’Arxiduc i al rei Carles V, la consigna d’unió, fent causa comuna, dels furs i les prerrogatives conquerides, que ens eren furtades…

Juli Sanchis Aguado –HARCA- vol, des de l’humor, assolir un compromís crític i reivindicatiu. Des de la televisió, la premsa, les revistes, els pamflets, les xarxes socials, ens apropa a una realitat –la nostra- des d’una posició d’objectivitat de vegades àcida i directa, però sempre aclaridora i conciliadora. És bona gent.

Compaginant el treball professional -21 anys a la Federació de Pilota Valenciana, des de la seua creació- cinc dècades de dibuix d’humor, cobrint diverses necessitats i interessos comuns, com el conreu de la nostra llengua i la nostra cultura. Per això la seua obra –per altra part extensa- és molt diversa. HARCA sempre ha estat a l’abast per fer el dibuix que l’actualitat requeria, el que tocava. Era –i esperem que continuarà sent-ho- una pulsió, un compromís personal.

Compromís, també, amb els companys de professió o afició: els dibuixants d’humor. Des de la Federació –FECO Espanya- uns anys com a president i ara com a vicepresident, ha promogut i impulsat, arreu del món, la participació dels federats en concursos i accions culturals i cíviques, tant nacionals com internacionals.

L’humor gràfic té molt a dir -necessitem eixa “altra mirada”- té molt que senyalar, per reflexionar, per empatitzar, denunciar si cal, però amb un somriure. I amb un somriure -com canta Lluís Llach- la revolta? …

Vicent Ros Pardo
Amic i Comissari de l’exposició


Etiquetes: ACPV Castelló Fent Harca

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de