ACPV valora molt positivament que els presidents Ximo Puig i Pere Aragonès hagen abordat la reciprocitat d’À Punt i TV3 i considera que no hi ha cap raó per a no executar la reciprocitat de forma immediataACPV valora molt positivament que els presidents Ximo Puig i Pere Aragonès hagen abordat la reciprocitat del senyal de les televisions i ràdios públiques en llengua pròpia del País Valencià i Catalunya. I més en aquest context, en el qual només resta el pas definitiu i últim que és el de la signatura del conveni, que està exclusivament en les mans de la presidència de la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit cal recordar que:

1. L’actual direcció d’À Punt és totalment favorable a la col·laboració amb TV3, com demostra la projecció simultània de pel·lícules com La mort de Guillem o el documental dedicat a Frederica Montseny, la compra i emissió de sèries com Merlí o l’inici de coproduccions.

2. Aquesta dinàmica de col·laboració ha trobat una dinàmica molt positiva per part de la societat valenciana, que s’ha traduït en màxims d’audiència

3. El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans Audiovisuals ha mostrat un suport total i unànime a aquesta col·laboració, amb l’aprovació de l’entrada a la plataforma BON DIA, ens creat per a la producció de continguts audiovisuals en llengua pròpia i que està formada per TV3, IB3 i ara també el canal valencià.

4. L’advocacia de la Generalitat valenciana ha emès un informe favorable a la signatura del conveni de reciprocitat.

5. El passat juliol ACPV va organitzar un acte amb el conseller Vicent Marzà que va comptar amb la presència de les rectores de la Universitat de València i la Universitat Jame I de Castelló, així com les principals empreses del món audiovisual i l’associació d’actors i actrius. En aquest acte, el conseller va expressar el suport de Compromís a la reciprocitat.

Per tant, l’últim pas que resta és la signatura del conveni de reciprocitat que depèn exclusivament del president Ximo Puig. Aquest darrer pas, reiterem, compta amb el suport de la direcció d’à Punt, del Consell Rector de la CVMA, de l’audiència, dels socis de govern, de les universitats i de les empreses del món audiovisual. És, per tant, sorprenent que encara no s’haja produït l’esmentada signatura.

ACPV troba força positiu que l’intercanvi de les emissions entre els canals valencians i catalans es realitzen a través de qualsevol mitjà, en aquest cas mitjançant Smart TV i telefonia. Ara bé, aquesta proposta no deixa de ser una solució provisional, que no satisfà l’entitat. El múltiplex propietat de la Generalitat Valenciana disposa d’un canal lliure, en un principi destinat al segon canal de la televisió pública valenciana, però que per qüestions pressupostàries s’ha posposat sine die la seua creació. Aquest canal, mentre es treballa en una solució definitiva, podria ocupar-se per a l’emissió, com a mínim, de TV3.

Per tant, depèn exclusivament del president Puig que demà mateix puga posar-se en marxa un conveni de reciprocitat que pose fi a la censura del PP de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià.

En aquest sentit, ACPV continuarà treballant i insistirà en la necessitat de l’execució de la reciprocitat.


La Federació Llull valora positivament que els presidents Puig i Aragonès aborden la reciprocitat televisiva i demana executar-la d’immediat


Etiquetes: Reciprocitat

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de