‘El retorn, la vida després de l’ISIS’, documental del mes d’octubre a Acció Documental +El documental “El retorn, la vida després de l’ISIS”, d’Alba Sotorra, arriba a diverses localitats durant el mes d’octubre. Les projeccions s’emmarquen dins del cicle Acció Documental +, organitzat per ACPV i ACICOM.

Organitzat per ACPV, Acicom, Docs Barcelona i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, el festival portarà durant el mes d’octubre la pel·lícula El retorn, la vida després de l’ISIS ”, d’Alba Sotorra, a diferents punts del país.

Sinopsi

L’accés exclusiu d’Alba Sotorra al camp d’al-Roj, al nord-est de Síria, ens mostra la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat com a membres d’Estat Islàmic. Shamima Begum (Regne Unit) i Hoda Muthana (EUA) van marxar dels seus països manipulades per la propaganda terrorista i l’odi de les xarxes socials. Van ser demonitzades pels mitjans de comunicació i ara ningú no en vol saber res. El penediment sincer mereix una segona oportunitat? Es pot justificar que els països occidentals acceptin el retorn dels fills però rebutgin que les mares puguin tornar? La directora catalana s’esforça per comprendre els matisos d’una situació complexa i delicada.

El seguiment durant dos anys de la vida de la Shamima, la Hoda, la Hafida, la Nawal i la Kimberly ens posa en un lloc incòmode, però el seu testimoni ens fa entendre la crueltat, l’abús i la misogínia que han viscut. La sensibilitat de Sotorra per observar sense prejudicis posa en evidència la necessitat urgent d’establir un diàleg honest i empàtic entre cultures, religions, gèneres i cosmovisions diferents.

Alba Sotorra

Directora

Alba Sotorra Clua (Reus, 1980) és una directora i productora de cinema documental catalana. És la fundadora de la productora audiovisual Alba Sotorra S.L.

Les seves pel·lícules tracten temes contemporanis controvertits que involucren visions contraposades del món, relacionats amb conflictes polítics, socials i humans de l’actualitat. El seu treball se centra sobretot en les històries humanes que reflexionen, des d’una perspectiva de gènere, sobre temes com la llibertat, la igualtat i la identitat. Expliquen històries basades en personatges amb una forta narrativa, per un públic tant nacional com internacional.

L’Alba ha treballat a Síria, Afganistan, Corea, Bòsnia, Cuba, Estats Units, Guatemala, Anglaterra, Iran, Pakistan, Puerto Rico i Qatar, i ha viscut llargues temporades a l’Orient Mitjà. Les seves pel·lícules s’han estrenat a festivals internacionals com Hot Docs, Shanghai International Film Festival, Karlovy Vary i Seminci.

Els seus projectes més rellevants són els llargmetratges documentals Miradas desveladas (2008), Qatar la carrera (2011), Game Over (2015), pel que va rebre un Premi Gaudí a la millor pel·lícula documental, i Comandant Arian (2018), nominada als Premis Gaudí.GANDIA

Fundació Casal Jaume I de la Safor Valldigna, sala de conferències. C/Dona Teresa, 2 46701 Gandia

Dia: 1 d’octubre

Hora: 20h

Aforament limitat, inscripció prèvia; safor@acpv.cat


ONTINYENT

Cine Club Utiye, Centre Comercial el Teler, Carrer Pintor Segrelles 1, Ontinyent

2 d’octubre

20h

Aforament limitat

Preu entrada: 3€


ALCOI

Centre Cultural Ovidi Montllor. C/ Vistabella, 8, Alcoi

7 d’octubre

19.30 h

Aforament limitat, inscripció prèvia; alcoi@acpv.cat 


VALÈNCIA

Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12, València.

13 d’octubre

18h

Aforament limitat, inscripció prèvia (www.octubre.cat)


PEDREGUER

Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Carrer València, 12,Pedreguer, Alacant.

21 d’octubre

19.30h

Aforament limitat, inscripció prèvia; casal@casalpedreguer.cat


ALACANT

Saló d’actes de CCOO d’Alacant. Avda Salamanca nº 33, Alacant. 

21 d’octubre

18 h

Aforament limitat, inscripció prèvia; alacant@acpv.cat 690617547 (dilluns a divendres de 10:00 a 13:00h)


ELX

Casal Jaume I d’Elx. Carrer Sant Jordi, 2, 03203 Elx.

22 d’octubre

19h

Aforament limitat, inscripció prèvia; elx@acpv.cat


LA VALL D’UIXÓ

Biblioteca municipal. Plaça del Mercat, 2, 12600 La Vall d’Uixó.

22 d’octubre setembre

19h

Aforament limitat, inscripció obligatòria en l’entrada. Si tens cap dubte, telefona’ns 645035692


Etiquetes: Acció Documental + ACICOM

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de