El Correllengua cívic se celebra en diverses poblacionsEl Correllengua, organitzat a Vila-real amb la col·laboració de la Regidoria de Normalització Lingüística, ha recuperat la tradicional cercavila cívica, que l’any passat no es va poder celebrar per la COVID-19, en defensa de l’ús social del valencià. Paloma Mora ha estat enguany l’encarregada de llegir el manifest, en un acte que ha comptat també amb la participació del Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull i la Colla Gegantera de Vila-real. En acabar, ha tingut lloc l’actuació de Sigarrito.

En Castelló de la Plana l’acte central s’ha celebrat amb la lectura del manifest, Maria Nebot ha sigut l’encarregada de la lectura com a presidenta de la Plataforma Castelló per la Llengua. En acabar la lectura s’ha fet el concert de Trobadorets, amb la col·laboració de la Regidoria de plurilingüisme i foment del valencià.


En Betxí va tindre lloc una representació de contacontes a la plaça Major. La delegació del Correllengua, conjuntament amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters i la representació de l’Ajuntament de Betxí, van fer la lectura del Manifest.  L’acte va ser clausurat amb la cançó de Sant Antoni de Betxí i la Muixeranga.

Com cada any Acció Cultural del País Valencià celebra la XXVIII edició dels Premis Betxinencs de l’Any. Enguany s’ha destacat el treball realitzat de la companyia la Troupe Malabó a través dels seus membres fundadors Marisa Ibáñez i Sergi Chávez. I també van ser guardonats el personal del Centre de Salut de Betxí, posant en valor la tasca que han realitzat en aquests temps de pandèmia.

Posteriorment a l’entrega dels premis, i després del sopar, vàrem poder gaudir de l’actuació de Josep Lluís Notari, reconegut cantautor de la Plana.
Etiquetes: ACPV Comarques de Castelló correllengua

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de