El Correllengua escolar ha aplegat a més de 40 centres educatius de les comarques de CastellóLa Vall d’Uixó, Vila-real, Almassora, i Castelló de la Plana, amb la col·laboració dels respectius ajuntaments, han acollit els espectacles didàctics de Carmelina Sànches-Cutillas i Enric Valor. Amb unes auques gegants s’han fet les representacions amb la participació de l’alumnat i la implicació dels mestres que han treballat prèviament les unitats didàctiques.

Altres poblacions com ara Alcora, Borriol, Betxí o Vilafranca també han celebrat el Correllengua. En Borriol, el 7 d’octubre al CEIP l’Hereu de Borriol, es va fer arribar la flama del Correllengua. Els xiquets i xiquetes realitzaren una representació medieval amb la presència del rei Jaume I, Na Violant i la cort que va acompanyar a la comitiva del Correllengua per tot el pati per fer el traspàs de la flama al centre. La lectura del manifest del Correllengua i amb unes cançons pel valencià és va donar lloc la cloenda de l’acte.

El 8 d’octubre la delegació del Correllengua va visitar l’Alcora. La comitiva va estar formada per representació de l’Ajuntament, una colla de dolçainers i tabaleters i el representant del Correllengua amb la flama. D’aquesta manera es va fer arribar als centres del poble aquest símbol, que va ser rebut amb il·lusió, música, lectura de poemes i festa.

En cada centre es va llegir el Manifest del Correllengua i deixant així un vestigi de la flama.Etiquetes: ACPV Comarques de Castelló correllengua

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de