Alcoi acull la conferència ”Música des de la Literatura”El dissabte 14 de maig a les 19:00 h tindrà lloc a l’Espai Àgora d’Alcoi a la Plaça Ramón i Cajal la Conferència ”Música des de la Literatura” l’acte estarà presentat per Llúcia Martin Catedràtica de la Universitat d’Alacant del departament de Filologia Catalana i els ponents d’aquesta conferència són Àngel Lluís Ferrando Director d’Orquestra i Musicòleg i Héctor Pulido membre del Consell del Departament de Filologia Catalana a la Universitat d’Alacant. En la conferència es tractaran aspectes com ”El Tirant Lo Blanc fet música: composicions musicals inspirades en el Tirant Lo Blanc” un tema inspirador per a músics i filòlegs i a banda també es tractaran aspectes combinar les figures de Fuster i Ovidi tant en la qüestió assagística, musical entre altres aspectes. Aquest acte anirà acompanyat per l’actuació de l’Ensemble de trombons del Conservatori Joan Cantó d’Alcoi.

Sobre els ponents.

Llúcia Martín Pascual es Catedràtica de la Universitat d’Alacant del Departament de Filologia Catalana des de l’any 2018, on imparteix la seua docència en literatura medieval i la relació amb les literatures medievals europees. Entre les línies d’investigació destaquen els diferents aspectes de la Literatura catalana medieval, la Bibliografia classificada i comentada de la literatura catalana medieval (còrpora d’autors valencians), i també l’edició digital i recursos electrònics. Forma part del grup d’investigació consolidat de la Universitat d’Alacant: Literatura Catalana Medieval. També ha estat directora de la Biblioteca Virtual Joan Vives i Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

Àngel Lluís Ferrando músic vinculat de forma vocacional al camp de la música aplicada. Aquest tipus d’activitat fonamental abasta des del cinema, televisió, teatre, vídeo i publicitat, les seues darreres investigacions, han anat adreçades al camp de la Filologia concretament la relació que hi ha entre la música i la literatura.

Héctor Pulido estudiant de Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant, Membre del Consell del Departament de Filologia Catalana i actualment cursa 4t curs de grau mitjà en estudis musicals al Conservatori Joan Cantó d’Alcoi.


Etiquetes: ACPV Alcoià-Comtat Alcoi Centre Ovidi Montllor

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de