Activitats Centre Cultural Ovidi Montllor-ACPV l’Alcoià-ComtatRuta ”Els Espais de l’Ovidi” a càrrec de Jordi Tormo” 44é Aplec Excursionista dels Països Catalans.

El dissabte 3 de desembre emmarcada en la programació del 44é Aplec dels Països Catalans tindrà lloc la ruta ”Els Espais de l’Ovidi” a càrrec de l’historiador Jordi Tormo i que tindrà tret d’eixida a les 10:00h del Passeig Ovidi Montllor i finalitzarà al Centre Ovidi Montllor. Aquesta activitat ha estat organitzada pel Centre Excursionista d’Alcoi organitzador de l’aplec i col·laboren el Centre Ovidi Montllor-ACPV l’Alcoià-Comtat i la Regidoria d’Esports-Ajuntament d’Alcoi, per a participar de la ruta cal inscriure’s en la pàgina web de l’aplec aplecalcoi2022.org

Conferència ” Joan Fuster un intel·lectual Polièdric” a càrrec de Salvador Vendrell, Joan Borja i Hèctor Pulido.
El dijous  15 de desembre a les 19:30h tindrà lloc al Centre Ovidi Montllor la conferència ”Joan Fuster un intel·lectual Polièdric” en aquesta conferència intervindran Salvador Vendrell que ens parlarà de la figura de Fuster i el seu poble, Sueca. Per altra banda Joan Borja ens parlarà de Fuster i la cultura popular. I en darrer lloc Héctor Pulido ens oferirà la visió dels joves sobre la figura de Fuster. Aquesta xarrada està emmarcada dins de les nombroses activitats que reten homenatge a la figura de Fuster en el que hagués sigut el seu 100 aniversari. En acabar l’acte tindrà lloc un torn obert de paraula per a la intervenció del públic assistent.

Sobre els conferenciants.

Salvador Vendrell: naix el 1958 a Fortaleny es llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València des de 1980, ha treballat a la Revista Quaderns de Sueca, ha publicat articles com ”Riola: l’estructuctura de la propietat agrària en la segona meitat del s.XIX”, va publicar el 1982 l’article junt a Rafael Matoses les transformacions de l’estructura de la propietat i de classe a la Vila i Honor de Corbera” més recentment al 2010 també ha participat a una ressenya del llibre coordinat per Gustau Muñoz: ”Els Reaccionaris Valencians: La Tradició Amagada” publicada a la Revista Afers.Col·labora en el servei de normalització lingüística de la UV coordinant els cursos de lingüística valenciana i la seua didàctica, com també  en el Servei d’Ensenyament del Valencià de la Conselleria D’Educació i Ciència.Actualment es columnista al Diari la Veu del País Valencià.

Joan Borja i Sanz:  Joan Borja i Sanz (Altea, 1968) és mestre per l’especialitat de Ciències, llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Filologia Catalana. Entre les seues publicacions —més d’una trentena de llibres— destaquen títols com:

Els aforismes de Joan Fuster(1996), Comunicar la ciència (1996), Meleagre (1998), Valencià mitjà (1999), La utopia de la ciència (2004), Llegendes del sud (2005), Els discursos de la ciència (2013)…

Ha sigut director de la Seu Universitària de la Marina (2002-2005), director de la Unitat per a l’Educació Multilingüe (2004-2007) i director del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant (2007-2011). Entre altres reconeixements ha obtingut el Premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular (2004), el Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta (2012) i el Premi Internacional de Divulgació Científica Ciutat de Benicarló (2016). Dirigeix des de 2010 la revista especialitzada Ítaca. Des del 2016 dirigeix la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant, i compagina la docència i la investigació universitàries amb la direcció del Departament de Publicacions i Investigació de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

Hèctor Pulido: alumne del Grau de Filologia Catalana a la UA i membre del departament de Filologia Catalana.

Presentació Llibre ” Comboi” un recorregut il·lustrat per les festes valencianes.

El dissabte 17 de desembre a les 11:30h tindrà lloc al Centre Ovidi Montllor la presentació del llibre ”Comboi’ un recorregut il·lustrat per les festes valencianes en les quals intervindran els autors, Carles Vercher, Ricard Tàpera i Jordi G. Miravet. Més informació sobre el projecte que està relacionat amb el llibre i que han dut a terme els autors. 


Etiquetes: ACPV Alcoià-Comtat Alcoi Centre Ovidi Montllor

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de