Presentació del llibre “Els repobladors balears al Camp de Túria” de Josep Mas Martí i Joan Bell-llocEl Casal d’ACPV del Camp de Túria col·labora en l’organització el pròxim divendres 20 de gener de la presentació del llibre “Els repobladors balears al Camp de Túria” en el que han participat Josep Mas Martí i Joan Bell-lloc al Saló d’Actes del Centre Social de Riba-roja del Túria a les 19h.

Sobre el llibre:

Aquest treball d’investigació tracta de la repoblació que es va dur a terme al Camp de Túria després de l’expulsió dels moriscos l’any 1609. Es posa l’accent en un fet poc conegut fins ara: l’arribada d’un important contingent de famílies procedents de les illes Balears, principalment de Mallorca. El llibre documenta clarament a partir de la recerca d’arxius, com 27 grups familiars de mallorquins i eivissencs es van instal·lar al Camp de Túria a partir del 1611, concentrats bàsicament a Vilamarxant. Aquest estudi vol ser l’inici d’una sèrie d’estudis posteriors que aprofundisquen més en aquesta qüestió comarcal.


Etiquetes: ACPV activitats ACPV Camp de Túria Cuidem la cultura literatura

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de