Presentació del llibre “Els repobladors balears al Camp de Túria” de Josep Mas Martí i Joan Bell-lloc a BenaguasilEl Casal d’ACPV del Camp de Túria col·labora en l’organització el pròxim divendres 27 de gener a de la presentació del llibre “Els repobladors balears al Camp de Túria”, una obra de Josep Mas Martí i Joan Bell-lloc. L’acte tindrà lloc a l’antiga biblioteca de Benaguasil a les 19h.

Sobre el llibre:

Aquest treball d’investigació tracta de la repoblació que es va dur a terme al Camp de Túria després de l’expulsió dels moriscos l’any 1609. Es posa l’accent en un fet poc conegut fins ara: l’arribada d’un important contingent de famílies procedents de les illes Balears, principalment de Mallorca. El llibre documenta clarament a partir de la recerca d’arxius, com 27 grups familiars de mallorquins i eivissencs es van instal·lar al Camp de Túria a partir del 1611, concentrats bàsicament a Vilamarxant. Aquest estudi vol ser l’inici d’una sèrie d’estudis posteriors que aprofundisquen més en aquesta qüestió comarcal.


Etiquetes: ACPV activitats ACPV Camp de Túria Cuidem la cultura literatura

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de