Crònica de l’Aplec de la Muntanyeta de Sant Antoni a BetxíEl passat diumenge 5 de febrer es va celebrar l’Aplec de la Muntanyeta de Sant Antoni, per a commemorar el 102é aniversari d’aquest esdeveniment.

El primer Aplec valencianista va tenir lloc en 1920, organitzat per un grup de joves considerats els pares del valencianisme actual liderat per l’artanenc Vicent Tomàs i Martí. En aquell moment es van debatre les bases de la Declaració Valencianista del 1918 i la construcció del futur del País Valencià en l’àmbit social i cultural. Enguany i per a retre homenatge a aquests joves intel·lectuals, L’Ajuntament de Betxí, DECIDIM i ACPV , hem volgut commemorar l’Aplec de la Muntanyeta de Sant Antoni en un acte replet d’activitats culturals.

A les 10.30 h va començar l’agenda proposada, inaugurant la fira d’entitats. Seguida amb una tertúlia valencianista a càrrec d’Anna Oliver, presidenta d’ACPV; Zahia Guidoum, presidenta de DECIDIM; Antoni Pitarch, historiador; Carles Fenollosa, filòleg; i moderat per Antoni Meneu, filòleg. A continuació va actuar la Muixeranga de la Plana acompanyada per la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Betxí. A les 12.30h va començar l’esperat concert de Dani Miquel. No va ser l’únic acte per a la xicalla, ja que durant tot el matí, la muntanyeta de Betxí es va convertir en una plaça de joc per als més menuts, amb diversos tallers i jocs gegants. La jornada va estar amenitzada pel DJ Keyzz. Per a cloure el seguit d’activitats organitzades, es va realitzar una visita guiada al Palau Castell de Betxí.

Una vintena d’entitats, sindicats, associacions i partits polítics participaren en aquesta jornada on es pretenia valorar totes les reivindicacions que va fer a principis del segle passat Vicent Tomàs i Martí, en un ambient replet d’activitats per a tota la família.


Etiquetes: ACPV ACPV Castelló Aplec Cuidem la cultura

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de