Presentació del llibre “Florencio Pla la Pastora” a Castelló.El pròxim dimecres 26 d’abril a les 19:00 h en el Fòrum Llibreria Babel de Castelló, tindrà lloc la presentació del llibre Florencio Pla “la Pastora” La dignitat robada.

L’acte serà a càrrec de Raül González Devís, historiador, i gaudirem de la presència de l’autora del llibre, Elena Solanas.

Sinopsi:

El franquisme va convertir «la Pastora» en un dels seus principals enemics a batre. Però què en sabem, de Florencio Pla Meseguer? Malauradament, encara perdura el mite cruel que va imposar la crònica negra del règim. En aquest llibre, la seua neboda Elena Solanas dona veu per primera vegada a la seua família amb un relat emotiu i vivencial en què explica com ha batallat, amb tota una xarxa d’activistes, acadèmics, associacions de base i veus de la cultura, per recuperar i dignificar aquesta extraordinària història de repressió i supervivència. Un llibre únic i necessari, també, perquè posa llum sobre el patiment i la humiliació que van patir la resta dels familiars. Amb una primera part introductòria escrita pel reconegut historiador Raül González Devís, especialista en la resistència guerrillera a l’interior valencià, en aquestes pàgines recorrerem testimonis, masos i els paisatges dels Ports on es va criar Florencio Pla Meseguer, «la Pastora», per endinsar-nos en la seua inaudita biografia des del vessant més humà. Un pas endavant per reparar i restituir la memòria de la gent treballadora i humil del nostre país que va patir la implacable i sistemàtica repressió de la dictadura militar.


Etiquetes: ACPV ACPV Comarques de Castelló Cuidem la cultura literatura

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de