El valencià és important: taula redona a l’Octubre CCC amb els representants de les candidatures autonòmiquesAcció Cultural, juntament amb altres entitats i organitzacions que treballen per la llengua (ACICOM, ACV Tirant, Ca Revolta, Escola Valenciana, Intersindical valenciana, Plataforma per la llengua i Societat Coral el Micalet), organitzen el dia 4 de maig de 2023 a les 19 h a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània una taula rodona amb els representants de les candidatures autonòmiques dels diferents partits polítics per a les pròximes eleccions e 28 de maig.

Hi participaran Pedro Ruiz, diputat Grup PSOE-PSPV a les Corts, Nathalie Torres, diputada Grup Compromís a les Corts, Mikel Forcada, vicesecretari general de formació i impuls republicà d’ERPV, i Víctor Mansanet, alcalde de Simat de la Valldigna per Unides Podem-EU.

Aquesta taula-debat es concentrarà en què els participants facen balanç de l’última legislatura i en fer propostes en positiu per garantir la igualtat lingüística i posar fi a la discriminació de tots i totes les valencianoparlants.

A més d’aquesta activitat, i emmarcades dins del Pla Estratègic, ACPV també organitzarà un seguit d’activitats i accions per impulsar el debat i propiciar acords en matèria de política lingüística amb la intenció d’acabar amb la discriminació lingüística patida pels valencianoparlants. El cicle “Política Lingüística: propostes per avançar” que es va iniciar amb la xerrada de Rubén Trenzano, Director General de Política Lingüística i Multilingüisme, continuarà el mes de maig amb la xerrada “Política lingüística: estat de la qüestió” a càrrec de Beatriu Defior, màxim responsable de la política lingüística del govern balear. Aquest cicle clourà amb la participació de Francesc Xavier Vila, homòleg de Trenzano i Defior del govern català. Aquest cicle té la intenció de fer balanç de la seua política lingüística, però sobretot d’escoltar propostes de futur.

A més, l’entitat farà públic en els pròxims mesos sis documents sectorials encarregats a figures expertes i reconegudes amb propostes de programes de política lingüística en l’àmbit de la joventut, l’audiovisual, l’administració i la funció pública, l’ensenyament, el treball i l’empresa i la immigració i els nous valencians.


Etiquetes: ACPV política lingüística

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de