Commemoració 25 d’abril a Otos, Xàtiva i TorrentEl passat 23 d’abril, un any més, ens vam reunir a Otos per commemorar la Diada del 25 d’abril. Un dia carregat d’actes, i en què es van ajuntar un bon grapat de veïnes i veïns de la comarca en un ambient festiu i reivindicatiu.

L’acte va començar amb la tradicional cercavila. Encapçalava la comitiva la flama del Canigó portada pel regidor d’Otos, Joan Olivares, per la regidora de Cultura Inés Alonso i per la presidenta d’ACPV Anna Oliver. Tot seguit, la Muixeranga de la Vall d’Albaida donava pas a un nombrós grup de balladores i balladors vinguts d’Albaida, Benigànim, Llutxent, Ontinyent, La Pobla del Duc, Olleria i Castelló de Rugat, sempre acompanyats pels grups de tabal i dolçaina El Regall i la Morralla que van anar fent camí cap al Palau del Marqués de Sant Josep.

Ja dins del Palau i davant de la Pedra de Basset que marca la data de la desfeta del País Valencià, Pep Albinyana va fer el seu parlament. Finalment, vam poder gaudir de l’actuació de Pau Alabajos, cantautor torrentí, que, amb una bona selecció dels temes més emblemàtics, va repassar la seua discografia.

A Xàtiva, a l’homenatge als Maulets

ACPV va estar present el dissabte 22 d’abril al matí a la Plaça de Sant Francesc de Xàtiva per a retre homenatge als Maulets caiguts en la defensa de la ciutat xativina.

La jornada va estar marcada per la participació del Grup de Danses Socarrel i la Muixeranga de Xàtiva, acompanyats per la Colla de Dolçainers i Tabaleters la Socarrà. També hi participaren els Micalets amb una desfilada pels carrers de la capital de la Costera.

Premis Maulet 2023 a Torrent

El diumenge 23 d’abril van tenir lloc els Premis Maulet 2023, organitzats per ACPV i la Comissió 9 d’Octubre de Torrent.

Els guardonats d’aquest any amb el Premi Maulet han estat La Nostra Escola Comarcal, Fundació Horta Sud, Miquelets del Regne de València i L’Orfeó d’Aldaia.


Etiquetes: 25 abril ACPV activitats Aplec

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de