60 anys de l’Aplec prohibit a BocairentSeguim commemorant l’aplec prohibit de Bocairent

Aquest dissabte 23 de setembre a la Sala Joan de Joanes de Bocairent tindran lloc unes xarrades, danses i un sopar organitzades per ACPV amb col·laboració amb l’Institut d’Estudis Comarcals de la Vall d’Albaida, per tal de commemorar l’Aplec de Bocairent com cal.

Com ja és sabut, el de Bocairent havia de ser el quart Aplec de la Joventut del País Valencià. Ja se n’havien fets tres, però va ser el de 1963 el que va encendre alguna alarma en les autoritats franquistes pel to reivindicativament valencianista no folklòric que aquells actes començaven a mostrar.

Això, i la polèmica desfermada pels sectors pròxims al règim contra Joan Fuster (autor del text de convit a l’aplec) que acabava de publicar Nosaltres els valencians i El País Valenciano, van convertir la convocatòria en un perill a ulls del governador civil, que acabà prohibint-lo amb un extraordinari desplegament de guàrdies civils i militars fortament armats en els accessos a la localitat.

Ara, amb motiu del seixanta aniversari d’aquells fets, commemorem l’aplec, encara massa desconegut. Després de la taula redona feta a Benigànim el 30 de juny, i del concert antològic de música en valencià feta a la Vall d’Albaida el 9 de setembre a Aielo de Malferit, aquest dissabte 23 de setembre posem fi a la commemoració amb una jornada amb taules redones sobre qüestions d’actualitat, una conversa amb protagonistes de la convocatòria del 1963, sopar, danses, correfoc i una actuació musical.

Us deixem a continuació tot el programa de la jornada:


Etiquetes: ACPV activitats Aplec

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de