ACPV CONVOCA CONCENTRACIONS DAVANT L’INICI DEL JUDICI ALS FEIXISTES VIOLENTS QUE VAN AGREDIR EL 9 D’OCTUBRE DE 2017El judici pot significar un important precedent per a la condemna social i jurídica de la violència política exercida pels grupuscles marginals de feixistes blavers i espanyolistes

ACPV demana al president de la Generalitat i al Consell la condemna de la violència contra el dret fonamental de manifestació que va tenir lloc el 9 d’Octubre de 2017

El proper dilluns 25 de setembre començarà, a les 10h del matí, el judici als feixistes que van agredir violentament la manifestació del 9 d’Octubre de 2017. El procés d’instrucció s’ha allargat durant 6 anys (una lentitud inexplicable que alimenta la indefensió de les víctimes i la impunitat dels agressors en molts casos), però ha permès d’identificar 28 acusats i de documentar suficientment (amb tota mena de gravacions de vídeo i fotografies) la seua implicació en actuacions criminals que poden comportar multes i penes importants.

La Comissió 9 d’Octubre (plataforma d’associacions, sindicats i partits que convoca la manifestació cada any, i que coordina ACPV) es va personar en el judici, per a defensar el dret elemental de manifestació, reunió i expressió, un dret agredit pels violents que van intentar impedir la realització d’una manifestació i, per tant, el dret a la llibertat d’expressió de les persones i organitzacions que hi participaven (i, amb això, van demostrar el seu caràcter antidemocràtic, marcat per la seua incapacitat per al més elemental respecte a qualsevol opinió que no siga la pròpia i la seua voluntat d’imposar el seu criteri per la violència).

Els anys d’instrucció han permès la identificació de les persones violentes, i la condemna, per part de la societat valenciana, d’actituds i comportaments inadmissibles en democràcia. I més concretament, han fet possible el debat sobre els grups d’ultres infiltrats en els camps de futbol i la dissolució dels violents Yomus, protagonistes de tot tipus de lamentables incidents i agressions verbals i físiques.

Però amb la instrucció no finalitza el nostre treball, sinó que aquest continua amb l’inici del judici, el qual ens facilitarà un altaveu per a la denúncia, i un instrument per a aprofundir en la condemna social dels violents i, sobretot, per a l’objectiu d’aconseguir una sentència que esperem que puga establir un precedent important en la defensa dels drets democràtics fonamentals en el País Valencià.

Davant la importància del judici que ara s’obri, ACPV fa una crida a concentrar-se el dilluns 25 de setembre davant de la Ciutat de la Justícia per a reclamar la condemna de la violència i dels violents, i demana a associacions, sindicats i partits a participar-hi, i a condemnar de forma pública i clara els fets violents del 9 d’Octubre de 2017. A més, ACPV estén la convocatòria a les ciutats d’Alacant (19h, a la plaça de la Muntanyeta) i Castelló de la Plana (19h, davant de la seu de subdelegació del govern).

En aquest sentit, ACPV demana públicament al president de la Generalitat Valenciana i al conjunt del Consell una condemna pública de la violència contra el dret fonamental de manifestació que va tenir lloc el 9 d’Octubre de 2017, i el seu compromís amb el respecte a la llibertat de manifestació, reunió i expressió.Etiquetes: 9 Octubre manifestació

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de