ACPV DECIDIDA A QUÈ EL JUDICI PER LES AGRESSIONS AL 9 D’OCTUBRE DE 2017 MARQUE LA FI DE LA IMPUNITAT DE LA VIOLÈNCIA FEIXISTA AL PAÍS VALENCIÀACPV vol el reconeixement del caràcter polític de la violència antivalenciana, la
condemna social i judicial dels violents, i introduir per primera vegada la pena
d’allunyament

Finalment, el judici per les agressions a la manifestació del 9 d’Octubre de 2017 ha començat, després de 6 llargs anys d’instrucció. El treball d’ACPV i de la Comissió 9 d’Octubre ha permés identificar els 28 acusats dels delictes de vulneració del dret fonamental de manifestació, d’agressions verbals i físiques, i de lesions a diversos participants, i documentar suficientment i de manera clara la seua participació en els delictes dels quals se’ls acusa.

A més, s’ha aconseguit l’expulsió dels acusats de l’estadi del València C.F. i la dissolució d’una penya violenta i protagonista de nombrosos incidents, i la condemna social dels violents, de tal manera que les manifestacions del 9 d’Octubre dels anys posteriors -i fins ara- s’han realitzat amb normalitat i tranquil·litat, i amb una important participació jove.

Tot això ja és un èxit i un punt i a part, tenint en compte el context de la tradicional impunitat de què ha gaudit l’extrema dreta al País Valencià.

I ara, en la sessió que havia d’obrir el judici, els acusats no han volgut acceptar plenament les seues responsabilitats, i s’han trobat amb la ferma decisió d’ACPV i la Comissió 9 d’Octubre que continuar el seu treball de condemna de la violència i no acceptar cap rebaixa en el nostre escrit d’acusació, amb la qual cosa ha quedat fixada nova data per a la celebració del judici de manera definitiva.

En aquest sentit, ACPV i la Comissió 9 d’Octubre s’han fixat un triple objectiu:

a) Aconseguir que, per primera vegada, es reconega el caràcter polític de la violència antivalenciana (que ha condicionat la vida política al País Valencià des de la transició, i que sempre ha estat judicialment negat, des del judici per l’assassinat de Guillem Agulló fins ara), amb el reconeixement del delicte de vulneració del dret fonamental de manifestació (en concurs amb els delictes de desordres públics, amenaces, danys i coaccions).

b) La condemna clara dels agressors, incloent, a més de les peticions de penes de presó i d’antecedents, el pagament de multes i indemnitzacions a les víctimes, per les lesions físiques i psíquiques que van patir, així com pel dany moral que se’ls va causar. A més, que assumesquen el pagament de les costes processals i de la responsabilitat civil.

c) Introduir una nova pena per als culpables de violència feixista, la d’allunyament de les víctimes de la seua violència (per tant, de les persones, però també de les seus, locals i actes de les organitzacions que formem la Comissió 9 d’Octubre), una pena d’allunyament que és habitual en altres tipus de delictes.

ACPV té un ferm compromís amb la democràcia i, conseqüentment, amb la defensa dels drets democràtics més fonamentals (de llibertat de manifestació, reunió i expressió) que al País Valencià han estat sistemàticament vulnerats des de la transició, per part de grupuscles marginals que han gaudit, fins ara, d’impunitat. I avui hem tornat a deixar clar aquest compromís i aquesta voluntat, com continuarem fent.


Etiquetes: ACPV antifeixisme

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de