El Correllengua 2023 va fer el tret d’eixida a GandiaLa capital de La Safor va acollir la primera parada del Correllengua 2023 el passat dissabte 23 de setembre amb activitats per a tots els públics.

La celebració de la festa per la Llengua es va dur a terme a la plaça de Sant Josep de Gandia des de les 9.30 h del matí fins a les 14 h, en un ambient lúdic i reivindicatiu que vam poder compartir amb diferents entitats de la comarca.

Poguérem gaudir d’una fira d’entitats i mercat de la terra des de les 10.30 h del matí, també es realitzaren tallers de dansa valenciana, de pilota i de jocs tradicionals per als més petits. A la 13 h començava la cercavila de la Flama de la Llengua amb l’actuació del Romanç del cec d’Al Tall, interpretat de Minerva Pons, i acompanyada de música i danses tradicionals.

En aquesta ocasió la portadora de la Flama de la Llengua va ser Quina Barba, escriptora i mestra de la Safor, que en la lectura del manifest per la Llengua ens encoratjà a mantindre’ns ferms davant dels atacs  envers la llengua catalana de la mà d’aquells que no parlen, ni entenen ni estimen la llengua del poble.

Després de la cercavila de la Flama i la lectura del manifest es va celebrar un vermut popular a la plaça per a tancar la diada del Correllengua 2023.

El Correllengua és una campanya organitzada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a tot el País Valencià. Des de finals de setembre fins al mes de novembre, tenen lloc a pobles i ciutats tallers infantils, cercaviles, actuacions musicals, sopars populars, conferències… per commemorar l’entrada de Jaume I a la ciutat de València i el naixement del poble valencià.Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de