Acció Cultural insta el PP a no sotmetre’s al discurs d’odi de VOX



Lamentem la intolerància i la falta de respecte cap a la memòria democràtica amb el bloqueig del premi Guillem Agulló

Acció Cultural del País Valencià vol expressar la seua profunda preocupació i consternació davant del bloqueig institucional de Vox al premi anual Guillem Agulló que  des de fa set anys atorguen  les Corts valencianes a persones i entitats que lluiten contra els delictes d’odi. Aquest premi va ser instituït com a homenatge al jove antifeixista cruelment assassinat per un grup neonazi l’any 1993.

La decisió de Vox, que argumenta la seua negativa en la no vinculació de l’acord pres el 2016, demostra una manca de sensibilitat envers la memòria històrica i els valors democràtics. És inacceptable que es pose en dubte la continuïtat d’un premi que busca recordar i reconèixer la lluita contra la injustícia i els delictes d’odi, valors que Guillem Agulló va defensar amb la seua pròpia vida.

La negativa a continuar amb aquest premi representa una amenaça a la preservació de la memòria històrica i a la lluita contra els crims motivats per l’odi. No podem permetre que la intolerància i la falta de respecte cap a la memòria d’una víctima com Guillem Agulló prevalga sobre els valors democràtics que la nostra societat hauria de protegir i promoure.

Exigim al president Mazón i al Partit Popular que no se sotmeta al dictat de l’extrema dreta, cedint a les pressions que puguen minar els esforços per lluitar contra els delictes d’odi i preservar la memòria històrica dels qui han lluitat per la justícia i la llibertat. És imperatiu que les institucions valencianes es mantinguen fermes en la seua determinació de promoure la tolerància i la diversitat, rebutjant qualsevol intent de censura o menyspreu cap a la memòria de Guillem Agulló i els valors que representa.


Etiquetes: Guillem Agulló Mazón

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de