Presentació al Casal d’ACPV d’Elx: “País Valencià, eixida d’emergència”El pròxim 7 de març al Casal d’ACPV d’Elx tindrà lloc la presentació del llibre: País Valencià, eixida d’emergència de l’autor Ricard Chulià (filòleg i politòleg).

Hi serà present a l’acte l’autor de l’obra, que serà presentat per Josep Enric Escribano (autor del pròleg).

Sobre el llibre:

Els valencians vivim dos anys menys que els madrilenys, i ho fem amb menys benestar. Però no és mala sort, sinó que és el producte del disseny polític i institucional que l’Estat espanyol ens reserva: ser els cambrers dels madrilenys i els geriatres dels nord-europeus. No som els últims en finançament, inversions o qualsevol altre índex per casualitat. Espanya funciona perfectament amb nosaltres: som la Florida mediterrània. Ens hi conformem? Pertànyer a Espanya ens perjudica seriosament la salut i no és un bon negoci. Ara bé, no és tampoc una maledicció atàvica: si fóssem un Estat independent, viuríem millor. Així de simple. I així de complicat. Així d’utòpic? Contra la frustració i la impotència d’una autonomia escanyada i contra la nova Espanya eterna que cavalca envalentida al crit d’«a por ellos», aquests papers proposen agafar l’eixida d’emergència per a bastir un projecte sòlid per a un futur millor.

Us hi esperem!


Etiquetes: ACPV Elx

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de