Acció Cultural del País Valencià denuncia la censura de jornades sobre memòria democràtica a l’Institut Benigasló de la Vall d’UixóAcció Cultural del País Valencià condemna enèrgicament la decisió de la Conselleria d’Educació del govern valencià, liderat pel Partit Popular i Vox, de negar la certificació a les jornades sobre memòria democràtica organitzades per l’Institut d’Educació Secundària (IES) Benigasló de la Vall d’Uixó.

És alarmant i inacceptable que una iniciativa educativa destinada a promoure el coneixement històric i la reflexió sobre el passat recent de la nostra societat siga vetada per motius ideològics. La negativa del Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (Cefire) de Castelló (que depén de la conselleria d’Educació) a avalar aquestes jornades és un atac directe als principis democràtics i al dret a la lliure expressió i a la informació.

L’IES Benigasló ha demostrat un compromís ferm amb la construcció d’una societat més justa i igualitària a través de la memòria democràtica. Les jornades, concebudes amb rigor acadèmic i amb la participació de reconeguts experts en la matèria, representen una oportunitat única per a l’aprenentatge i la reflexió, tant per al professorat com per a l’alumnat i la comunitat en general.

Acció Cultural del País Valencià fa una crida al govern valencià perquè reconsidere aquesta decisió i reconega el valor pedagògic i social d’aquestes jornades. En un moment en què la memòria democràtica i el coneixement històric són més necessaris que mai per a la consolidació de valors democràtics i la prevenció de la intolerància i l’extremisme, resulta incomprensible que el govern valencià obstaculitze aquest tipus d’iniciatives.

Acció Cultural del País Valencià expressa la seua solidaritat amb l’IES Benigasló i tota la comunitat educativa afectada per aquesta decisió arbitrària. Instem a les autoritats competents a rectificar i garantir la llibertat d’expressió i d’ensenyament en el nostre sistema educatiu. L’acte proposat per l’institut de la Vall d’Uixó, sí que és un exercici de «Llibertat Educativa», i no la llei aprovada per l’actual Consell. Per tot allò us fem una crida a participar en la manifestació de dissabte a les 18:00 h que ha convocat ACPV des de la plaça Sant Agustí de València. No podem callar davant la desmemòria i la censura.


Etiquetes: ACPV COMUNICAT

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de