Acció Cultural del País Valencià arreplega en 24 h 10.000 signatures en contra de la “llei Rovira”



El Consell del govern PP-VOX va posar en marxa ahir un nou atac contra la nostra llengua. El Govern valencià ha establert uns nous criteris lingüístics de l’administració contraris als informes de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, organisme que d’acord amb l’Estatut vigent és la institució encarregada d’establir els criteris d’ús de la llengua.

Aquest atac és una nova mostra que l’objectiu del govern PP-VOX és la vulgarització i l’eliminació de la nostra llengua pròpia. Els i les valencianoparlants ens hem convertit en objectiu de les seues polítiques.

Però la societat valenciana no està disposada a acceptar polítiques antivalencianes. Un exemple és la resposta que tingué ahir la campanya “NO A LA LLEI ROVIRA” impulsada per Acció Cultural de País Valencià que en un dia ha arribat a les 10000 signatures. “Farem front amb totes les nostres forces als seus atacs i farem respectar els nostres drets. A més de la campanya de signatures, en les properes setmanes compareixeran a les Corts persones expertes en multilingüisme i educació, a proposta de les entitats i sindicats que treballem pel valencià”, ha declarat Anna Oliver, presidenta d’ACPV.

Aprendre, parlar i viure en valencià és un dret que no pot ser ignorat. Si finalment la llei s’aprova, Acció Cultural del País Valencià acudirà als tribunals i sol·licitarà als diputats i diputades del Congrés que presenten recurs d’inconstitucionalitat. “Es pensen que els valencians i valencianes callarem a les seues polítiques antivalencianes, però el nostre poble té una gran dignitat i capacitat de resistència. Des de 1714 ens han prohibit i han intentat fer desaparéixer la nostra llengua i no ho han aconseguit”.

Acció Cultural del País Valencià seguirà enfrontant-se a tots aquests atacs reiterats a la nostra llengua i a la nostra cultura amb responsabilitat i amb contundència.


Etiquetes: ACPV

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de