ACPV condemna enèrgicament la violència ocorreguda durant la manifestació de l’1 de maig a Castelló


ACPV COMUNICAT

L’entitat expressa la seua preocupació per la situació de tensió i els incidents que es van produir en aquesta jornada, la qual hauria de ser un espai de reivindicació i reflexió en favor dels drets laborals i socials.

ACPV denuncia l’ús excessiu i desproporcionat de la força per part de les forces i cossos de seguretat durant la protesta, la qual cosa va ocasionar situacions de tensió i violència innecessàries. Entre les persones afectades hi ha un xiquet de 5 anys i una dona de 70. Moltes altres van haver de ser traslladades a l’hospital a causa de les càrregues policials. Exigim explicacions i responsabilitats tant a l’Ajuntament de Castelló com a la Subdelegació del Govern per aquestes actuacions desmesurades i sense cap mena de sentit. Instem les autoritats competents a investigar els fets amb diligència i a garantir que es depuren responsabilitats per aquesta condemnable escalada de violència.

Aquests fets són totalment inacceptables en una societat democràtica. Els afectats mereixen disculpes públiques per part de les institucions responsables, ja que centenars de persones van viure dues hores de malson pel fet d’exercir el seu dret a manifestar-se pacíficament.

És fonamental preservar la llibertat d’expressió i el dret a manifestar-se de manera pacífica, pilars fonamentals d’una societat democràtica i plural.


Etiquetes: ACPV

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de