ACPV es va sumar a la vaga del 23MACPV es va sumar a les entitats de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic i a la vaga convocada per al dia 23 de maig.

Les organitzacions sindicals i socials, anunciaren una sèrie d’actes i mobilitzacions per a promoure una educació pública en valencià i per a denunciar les polítiques de retallades i degradació de l’ensenyament.

El passat dijous 23 de maig, dia de la vaga, es van realitzar concentracions al matí a diverses ciutats on les diferents delegacions d’ACPV van estar presents. Gandia, Castelló, Alacant, Alcoi, Elx i Ontinyent són algunes de les imatges que us deixem a continuació, on es poden veure places de gom a gom de gent del món educatiu defensant l’ensenyament públic en valencià.

La jornada de reivindicació va acabar amb les manifestacions vespertines a Alacant, València i Castelló. Les mobilitzacions van tenir un gran èxit, la participació i la força de la gent va ser molt elevada i indispensable perquè la nostra veu siga escoltada.

ACPV us animem a tothom a mantenir una mobilització constant en defensa dels nostres drets. Hem dut a terme diverses accions contra aquesta llei, incloent-hi una recollida de signatures anomenada “No a la llei Rovira”, amb la qual s’han aconseguit quasi 14.000 firmes de rebuig contra la proposició de llei. A més, vam proposar l’expert Joaquim Dolz, en consens amb altres entitats, per rebutjar aquesta llei i comparéixer davant les Corts Valencianes.

L’anomenada “llei de llibertat educativa” del govern PP-VOX és una llei que no té cap rigor pedagògic. Va en contra de tots els estudis que hi ha sobre ensenyament de llengües en zones bilingües, i no inclou cap argument pedagògic. Amaga l’objectiu real, que no és altre que la desaparició de la llengua pròpia.


Etiquetes: ACPV educació vaga

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de