Correllengua a TorísCorrellengua a Torís

 

 

A les 21:00 hores a la plaça Vicent Ribes es llegirà el manifest d’ACPV i després d’una cercavila amb cabuts i dolçaina i la torxa se celebrarà un sopar al pavelló esportiu, on es servirà “la coca de cansalada” típica d’aquest dia. També hi haurà un concert de folkc i contacontes per als menuts i el lliurament dels premis Jaume I, que enguany els atorguem al cantant Paco Muñoz, a l’Esglèsia Evangèlica de Torís (per l’ús que fan del català), al Col•lectiu contra la Corrupció (per la manifestació contra els corruptes del PP feta a València per facebook), i als xiquets de l’escola Joaquim Muñoz que guanyen el concurs de dibuix aquesta setmana.

Anna Moya i Godoy, presidenta del Bloc de Progrés Jaume I de Torís farà un parlament crític amb les polítiques de dreta que han omplit totes les escoles de Torís de barracons. També criticarà que els veïns del poble han d’anar ara en lloc de a La Fe al nou hospital privat de Manises, cosa que farà que el centre de salut local es privatitze també. Per aquestes dues coses demanarà a l’alcaldessa de Torís, Na Pilar Blasco, , del PSPV, que critique amb més contundència aquests fets. També li demanarà que traga l’oposició per l’oficina de promoció del valencià, que porta molt anys en una situació precària, i quan entre la dreta local no ho farà.

A l’acte assistiran els representants municipals, representants també d’ACPV, del PSPV, d’EUPV, d’ERPV i del BNV.


Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació