Activitats per a centres de secundària i batxillerActivitats per a 1r cicle de l’ESO

Les 3 activitats que oferim constaran de dues parts:

1a part – Una actuació en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València o al vostre centre.

2a part – Una ruta pel centre històric de València parant en els llocs més emblemàtics (Llotja, Plaça Redona, Plaça del Miracle del Mocadoret, torre del Micalet i Plaça de la Mare de Déu) i en cada parada es contarà, de manera molt didàctica, la història del lloc on ens trobem. Cada ruta tindrà la seua particularitat segons l’activitat elegida.

Existeix l’opció de combinar la primera part d’una activitat amb la segona d’una altra.

Espectacles

Això era i no era

Contes de Gianni Rodari i ruta pel centre històric de València, l’actor Francesc Anyò ens recitarà poemes d’Estellés adequats a l’edat i ens contarà rondalles d’Enric Valor i Joan Amades.

Francesc Anyó és actor de doblatge i de publicitat, de teatre i televisió, entre altres treballs, ha posat la veu en recursos didàctics sonors destinats a centres educatius de diferents editorials de renom.

Primera part (a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània o al vostre centre), Francesc Anyó contarà contes del reconegut escriptor Gianni Rodari (autor, entre d’altres, de Contes per telèfon, Contes escrits a màquina i de Molts contes per jugar). Part de l’activitat consistirà en la creació d’un conte per part del públic.

Segona part (ruta per València): En cada parada, després de l’explicació, l’actor contarà rondalles i llegirà poemes d’Estellés. Les rondalles són d’Enric Valor i de Joan Amades.

Història del Titella

Espectacle de titelles i ruta titellaire pel centre històric de València, els titelles ens donaran a conèixer llocs molt importants del nostre Cap i Casal i ens contaran històries i anècdotes.

A càrrec d’Edu Borja, titellaire molt reconegut a València, ha dut els seus espectacles arreu del món.

Primera part (a l’Octubre Centre de Cultura Contemporàniao al vostre centre), espectacle de titelles a la sala d’actes de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, l’espectacle es titula Història del titella. Aquest espectacle ens conta la història dels titelles.

Segona part (ruta per València), en cada parada, després de cada explicació, els titelles ens contaran alguna història o anècdota del lloc on ens trobem.

El doctor Farinetti

Història de Jaume I contada pel doctor Farinetti i ruta pel centre històric de València on el doctor ens contarà llegendes i ens parlarà de personatges i fets històrics importants de la nostra cultura.

A càrrec de Paco Alegre, actor de doblatge, de teatre i televisió, va treballar durant molts anys en la companyia PTV Clowns, una de les companyies de pallassos més reconeguda de València.

– Primera part (a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània o o al vostre centre), Paco Alegre, interpretant un doctor científic i curiós, ens contarà la història de Jaume I.

– Segona part (ruta per València): Continuant en el mateix rol, el doctor Farinetti, per a enriquir les explicacions de la història del lloc que visitem, ens contarà llegendes i ens parlarà de personatges i fets històrics importants de la nostra cultura.

Activitats per a 2n cicle de l’ESO i Batxillerat

Lectures dramatitzades

Lectura de textos teatrals de diversos autors i temàtiques amb la finalitat d’introduir en el món teatral els alumnes d’aquests nivells educatius.

Elles les més belles

Lectura a càrrec de Pepa Juan

Pepa Juan, actriu de teatre, televisió i cinema, també treballa fent assessorament fonètic per a professionals de la veu i com a professora de teatre.

Lectura dramatitzada que reflecteix l’univers femení. Tots els textos han estat escrits per dones escriptores: Isabel-Clara Simó, Núria Cadenes, Àgata Roca, Franca Rame, Gemma Pasqual i Míriam Iscla..

La guerra dels nostres iaios

Lectura a càrrec de Francesc Anyó i Pepa Juan

Dirigida per Pilar Almeria.

Lectura històrica i artística sobre la guerra civil per a conscienciar els alumnes i despertar-los-en la curiositat. És una lectura de documents (que resulten d’interés per a l’estudiant), amb música i imatges (fotos de Robert Capa o de Centelles, cartells de Josep Renau i d’altres…). Amb aquesta lectura es pretén que l’alumnat amplie els seus coneixements sobre el període de la Guerra Civil.

Rutes literàries

Itineraris temàtics pel centre històric de València relacionant espais emblemàtics amb autors literaris rellevants de la nostra literatura. S’hi barregen l’explicació dels llocs que es visiten, les explicacions d’autors i de les seues obres i la lectura de textos dels autors.
Les rutes les guien Vicent Grande i Pepa Alòs, actors de teatre amb una llarga experiència en rutes literàries.

Ruta medieval

Octubre CCC (Muralla àrab), Ibn Khafaja i Al Sumaysir; Llotja dels Mercaders, Francesc Eiximenis i Anselm Turmeda; Carrer Cordellats, Jaume Roig i Isabel de Villena; Plaça Sant Nicolau, Els Borja i Miracles de Sant Vicent Ferrer; Carrer Cavallers, Joanot Martorell; Seu, Ausiàs March.

Ruta de la Renaixença i Modernisme

Autors: Joan Maragall, Josep Carner, Jacint Verdaguer, Teodor Llorente, Carles Salvador, Àngel Guimerà, Narcís Oller, Miquel Duran, Maria Antònia Salvà, Víctor Català i Salvador Espriu.

Tallers per la llengua

Els tallers lingüístics tenen com a objectiu transmetre als joves uns valors favorables a l’ús social de la llengua pròpia. Els tallers seran impartits per la psicòloga Gemma Sanginés, coautora amb Ferran Suay del llibre Sortir de l’armari lingüístic.

A més del constant espai per al debat, al llarg del taller es realitzen diversos exercicis participatius. Els alumnes tenen un dossier didàctic i els dinamitzadors utilitzen suport visual i informàtic que els permet presentar les activitats de forma atractiva pels joves.

Bars de ciències

El Bar de Ciències està coorganitzat amb la Càtedra de Divulgació Científica de la Universitat de València. Tertúlia científica que té com a objectiu acostar els científics als estudiants, per tal que els seus coneixements estiguen a l’abast de tots. El Bar de Ciències pot ser de diferents temàtiques d’actualitat: sostenibilitat, llengua, història, salut… Els científics convidats parlaran amb els alumnes al bar de l’Octubre d’un tema de màxima actualitat.

Horari

De 10h a 11h: Activitat
D’11h a 11:30h: Pausa
D’11:30h a 13:15h: Activitat

Contacte

Pepa Alòs
Telèfon: 96 315 77 99
Correu electrònic: pepa@octubre.cat

Reserva d’activitats de secundària i batxillerat – cliqueu ací

És preferible que empleneu el formulari o envieu un correu electrònic deixant el vostre contacte i la persona encarregada ja contactarà amb vosaltres.

Programa d’activitats per a centres de secundària i batxillerat 2013/2014 (PDF)


Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació