ACPV presenta la seua proposta de Llei d’Igualtat Lingüística a Alzira



Més de trenta persones es van apropar el passat dimarts 10 de desembre a la casa de la Cultura d’Alzira per a assistir a la presentació de la proposta de Llei d’Igualtat Lingüística que realitza ACPV, de la mà de Francesc i Alfons Esteve. Diego Gómez, alcalde de la localitat i destacat defensor dels drets lingüístics, també va intervenir en l’acte.

L’acte, que va estar presentat per Anna Oliver Borràs, membre de la junta directiva d’ACPV, no tan sols va girar entorn de la presentació de la proposta de Llei, també es realitzà una anàlisi sobre la Llei d’ús i Ensenyament del Valencià, “ja superada” segons indicaren els ponents. Oliver va celebrar l’enllestiment d’una llei tan intel·ligible i clara, creada amb voluntat de “fer-se entendre”.

Diego Gómez valorà positivament la utilitat de la proposta que, vista des d’una òptica municipalista, protegeix la llengua d’atacs infundats que es donen, fins i tot, en territoris on el valencià és la llengua predominant.

Francesc i Alfons Esteve, per la seua banda, presentaren la proposta de Llei des de diferents perspectives: la filològica i la legislativa. Sens dubte, aquest text podria marcar “un abans i un després” en la protecció de la llengua i, a més a més, ser un mirall per a altres territoris en l’àmbit nacional i internacional.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de