Acció Cultural del País Valencià
 
Ha mort Bernat Capó, activista cultural, escriptor i soci històric d'ACPV
dimarts, 14 de març de 2017 14:18
PDF Imprimeix Correu electrònic
Comparteix Compartir (Ha mort Bernat Capó, activista cultural, escriptor i soci històric d'ACPV) a FaceBook Compartir (Ha mort Bernat Capó, activista cultural, escriptor i soci històric d'ACPV) a Twitter Compartir (Ha mort Bernat Capó, activista cultural, escriptor i soci històric d'ACPV) a Google Bookmarks Compartir (Ha mort Bernat Capó, activista cultural, escriptor i soci històric d'ACPV) a La Tafanera Compartir (Ha mort Bernat Capó, activista cultural, escriptor i soci històric d'ACPV) a Meneame Compartir (Ha mort Bernat Capó, activista cultural, escriptor i soci històric d'ACPV) a Delicious
 

Bernat Capó (1928-2017) ha mort a Benissa on va viure la major part de la seua vida i des d’on ha exercit una intensa activitat com a dinamitzador de la cultura. Periodista de vocació, va treballar a Jornada, Levante, Información; participà en la fundació de Diario de Valencia i Noticias al dia i va col·laborar, a més, a El Temps, Saó, Mediterraneo, etc. Fruit de la seua passió periodística, va fundar juntament amb Pere Tur El Poble de la Marina, un periòdic mensual que, juntament amb la publicació de les antologies 9 Narradors de la Marina (1986-1991) i Un pont al sud, va contribuir decisivament a forjar una àmplia generació d’escriptors de la Marina.

Home enamorat i fidel a Benissa i a la comarca, la seua obra literària és una constant reflexió sobre la terra, la gent i la història, amb una atenció especial a la tradició morisca: Espigolant pel rostoll morisc (1980) o Terra de cireres (2002) en són un bon exemple, però també cal fer esment dels tres volums del Costumari valencià (1992-2012) o de llibres especialment benissers com de Berdica a Navayork, entre una extensa obra que també abasta la literatura infantil amb El rossinyol del pou d’Avall, per destacar-ne algun títol.

Bernat Capó es confessava “agnòstic, republicà i pudent”, però sobretot ha estat un home generós i fidel al seu poble i al nostre país. Descanse en pau.

 

Etiquetes:
 
 
 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}