ACPV paga 100.000 € de les multes de TV3 (i ja són 300.000 €)



L’entitat proposa al Govern valencià que destine els diners recaptats per les multes a fomentar l’ensenyament en valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha fet avui efectiu un pagament de 100.000 euros a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana en concepte de tercer pagament de les dues multes imposades a l’entitat per les emissions de TV3. Hem de recordar que ACPV ja va fer un primer pagament de 130.000 € el passat 28 d’abril, i un segon de 70.000 € el 13 de maig. Per tant, amb aquest tercer pagament s’ha fet ja efectiu un total de 300.000 euros, que corresponen a una de les dues multes pendents. Faltaria per tant per pagar la segona multa –d’altres 300.000 euros- més els interessos corresponents.

ACPV vol agrair públicament l’esforç dels milers de ciutadans que estan fent donacions econòmiques solidàries per a fer front col·lectivament a la multa. Que en un context de crisi s’haja recollit ja una xifra tan important és tota una expressió de l’extraordinari suport social que ACPV està recollint, i una continuació de la mobilització que ens va portar a aconseguir que 651.650 persones signaren la ILP “Televisió sense Fronteres” i prop de 100.000 participaren en la multitudinària manifestació del 16 d’abril, després de prop de 70 concentracions i manifestacions durant dos mesos per tota la geografia valenciana. 

En aquest sentit, cal ressenyar el ritme continuat de donacions: 100.000 euros en els 20 dies laborales que hi ha entre el darrer pagament –efectuat el 13 de maig- i aquest tercer, significa una mitjana d’una entrada de donacions per valor de 5.000 euros diaris.

D’altra banda, i davant l’anunci del Govern valencià d’acabar amb les anomenades “línies en valencià”, la qual cosa significaria un gravíssim atac a la llengua i a l’ensenyament de qualitat, ACPV proposta al president Camps que destine els diners recaptats per les multes imposades a la nostra entitat per les emissions de TV3 a mantenir les línies en valencià i ampliar-les. D’aquesta manera, tot i que som davant d’un càstig econòmic injust i absolutament desproporcionat a una associació cultural sense ànim de lucre, com a mínim el resultat d’aquest càstig revertiria positivament en la llengua i la formació dels futurs valencians.

Notícies relacionades: VilawebAvui3cat24Europa PressACN Comunicació 21Callosa DigitalXarxa IndepeLa Veu de MallorcaRàdio Catalunya20 MinutosLas ProvínciasPeriodistes.orgABCDiario CríticoEl Periódico de aquí


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de