La flama del Correllengua passa per Castelló, Elx, Vila-real i Betxí



El Correllengua és una campanya organitzada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a tot el País Valencià. Des de finals de setembre fins al mes de novembre, tenen lloc a pobles i ciutats tallers infantils, cercaviles, actuacions musicals, sopars populars, conferències… per commemorar l’entrada de Jaume I a la ciutat de València i el naixement del poble valencià. Són actes lúdics i participatius, amb formats diversos, adaptats a cada poble, i que busquen celebrar la llengua i fer-ho de manera oberta i participativa. Enguany, el Correllengua s’adaptarà a les exigències de format requerides per la COVID-19

Enguany en commemoració de l’Any Carner i l’Any Carmelina Sánchez-Cutillas, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), en compliment del seu objectiu de promoció de la nostra cultura, ha dissenyat unitats didàctiques per a tots els nivells de Primària, Secundària i Batxiller.

Les unitats didàctiques, elaborades per la Secció d’Ensenyament d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), ja estan disponibles en format electrònic, i van acompanyades d’una auca. Amb aquesta iniciativa, oferim al professorat material que facilite el treball en l’aula de divulgació de la nostra cultura, i que pot fer-se servir més enllà dels anys oficials de commemoració.

A continuació, us oferim la programació d’actes del Correllengua a Elx:


El proper dijous, 8 d’octubre tindrà lloc al Casal d’ACPV-d’Elx a les 19:45h, el CORRELLENGUA 2020, en commemoració de la Diada del País Valencià 9 d’octubre.

Es llegirà el manifest al Casal, que tindrà com a context aquesta data senyalada i es disposarà de coca i vi de la terra. A continuació a les 20:30h gaudirem de monòlegs en valencià de la mà de “Magma Comedy” (amb aforament limitat), gràcies a la col·laboració de la Universitat Miguel Hernández.

Per altra banda, el pròxim 9 d’octubre es realitzarà la X Ofrena cívica unitària al rei Jaume I, a l’hort del Carme d’Elx. Per desé any consecutiu, la celebració del 9 d’Octubre convoca totes les entitats que conformen la Plataforma per l’Ús Oficial del Valencià a Elx , formada per El Tempir, l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, ACPV-Casal Elx, l’STEPV, Xiquets d’Elx i Joves d’Elx, a una ofrena cívica unitària al rei Jaume I per tal d’enllaçar la valencianitat del nostre passat històric amb la que construïm dia a dia amb projecció de futur.

La Plataforma és conscient que aquest acte té lloc en uns moments complicats per la situació de pandèmia que vivim. Amb tot, l’Ofrena ha de servir per a homenatjar aquells sectors de la societat valenciana que treballen de valent pel benestar de tots davant el problema de COVID-19 que fa mesos que patim.



Etiquetes: Correllengua 2020

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de