“No tinguis èxit. Cultura, feminisme i nació (1968-2019)” es presenta al Centre Ovidi d’Alcoi



L’escriptora Núria Cadenes participarà el 15 de desembre a Alcoi en l’acte de presentació de la publicació que ha realitzat sobre l’obra de l’autora Isabel-Clara Simó. L’acte el presentarà Carles Cortés, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant (UA).

El pròxim dimecres 15 de desembre el Centre Cultural Ovidi Montllor acollirà a les 19:00 hores la presentació del llibre “No tinguis èxit. Cultura feminisme i nació (1968-2019)” (Ed. Comanegra) d’Isabel-Cara Simó i Núria Cadenes.

La ploma d’Isabel Clara Simó va deixar un munt d’articles a la premsa dels Països Catalans que comptaven amb la finalitat ferma d’influir en opinió pública. Aquesta obra és una selecció d’aquests articles periodístics que ara, Núria Cadenes ha volgut recopilar en un llibre que reflecteix el recorregut del pensament i la vida de Simó des que funda la Revista Canigó fins a l’època més actual, en què escriu al diari Avui. Al recull, Cadenes s’ha volgut fer ressò dels temes en els quals va incidir la històrica autora: la llengua, la cultura, el feminisme i l’independentisme.

Sobre l’autora

Núria Cadenes, nascuda a Barcelona el 18 de setembre de 1970, ha estat des de molt jove vinculada a l’independentisme i ha participat en la fundació del grup Maulets. En l’àmbit professional ha estat redactora de la revista El Temps. Al 2010 va estar candidata del partit Solidaritat Catalana per la Independència al Parlament de Catalunya i, posteriorment, al 2013, fou nomenada presidenta d’aquesta formació.

La seua trajectòria literària s’inicià amb Cartes de la presó (1990) i Memòries de presó (1994), en què parla sobre el seu captiveri. Posteriorment, publicà la biografia L’Ovidi (2002), la guia Vine al sud! (2008), les narracions AZ (2009) i les novel·les El banquer (2013); Tota la veritat (2016), la qual obtingué el premi Crims de Tinta de novel·la negra; Secundaris (2018), narració del gènere negre ambientada en la Barcelona postolímpica, i Guillem (2020), crònica novel·lada de l’assassinat feixista de Guillem Agulló.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de