Presentació del llibre “La pàtria en la cartera” de Joaquim BoschEl pròxim divendres 3 de febrer a les 20.00h al Centre Ovidi Montllor gaudirem de la presència de Joaquim Bosch que presentarà el seu darrer llibre “La pàtria en la cartera“. L’autor serà presentat per Marc Grau, periodista.

Sinopsi:

La pàtria en la cartera és una reflexió argumentada que busseja en les singularitats del fenomen de la corrupció al nostre país. Per a això, Joaquim Bosch aborda aquests problemes des d’una perspectiva nova, a través d’una visió transversal que engloba disciplines com la història, el dret, la política criminal, l’ètica o la sociologia. Un estudi dinàmic del problema més punyent de la política espanyola.

La tesi principal és que, encara que la corrupció a Espanya ve de molt antic, és en la dictadura de Franco quan adquireix dimensions institucionals que continuen fins a l’actualitat. La nova democràcia va incórrer en continuïtats, però també necessàriament en discontinuïtats derivades del nou sistema de partits. La falta de desenvolupament institucional va impedir una ruptura completa amb algunes pràctiques del règim anterior i va possibilitar noves formes de corrupció pròpies de les circumstàncies econòmiques d’aquestes últimes dècades.

Aquesta obra, resultat d’una immensa i exhaustiva documentació bibliogràfica, es nodreix així mateix de l’examen de centenars de sentències d’un ampli període, des d’abans del franquisme fins als nostres dies, per a analitzar les dinàmiques més habituals de la corrupció.


Etiquetes: ACPV ACPV activitats Casal Jaume I Pedreguer literatura

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de