ACPV porta el documental “20S” a tot el País ValenciàL’empresonament dels presidents d’Omnium Cultural i de l’ANC (Jordi Cuixart i Jordi Sànchez) durant un any sense judici i amb una acusació sense fonaments reals de fet (se’ls acusa d’haver organitzat la concentració del 20 de setembre de 2017 davant la conselleria d’Economia de la Generalitat de Catalunya mentre a dins hi havia un dispositiu de la Guàrdia Civil requisant informació, i de violència en aquesta concentració, tots dos fets falsos: ni Omnium ni ANC van convocar aquella concentració, ni durant el seu desenvolupament va tenir lloc cap violència) és d’una extraordinària gravetat, des del punt de vista de les garanties processals que qualsevol democràcia madura hauria de tenir com principis inviolables, com han denunciat moltes veus.

ACPV té com a missió del seu treball la promoció de la llengua i cultura pròpies del País Valencià, però històricament sempre ens hem distigint per la defensa dels valors democràtics de la llibertat d’expressió i manifestació, tan sovint vulnerats al País Valencià d’ençà la transició. Per això, ara, entenem que  no podem romandre callats, i més si tenim en compte que Omnium Cultural té amb ACPV un acord de treball conjunt, la Federació Llull.

Per això hem decidit de projectar el documental “20S” sobre aquells fets produït per Mediapro i dirigit per Jaume Roures per tota la geografia valenciana. L’estrena tingué lloc el dissabte 27 d’octubre a València, a la nostra seu, l’edifici Octubre, amb la participació de Lluís Llach i l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, dins del Festival de Cinema Ciutadà Compromés que organitza Acicom, i l’èxit de públic superà totes les previsions.

La propera projecció serà el dimecres 7 de novembre a Alacant i el 8 de novembre a la Universitat de València.


Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació