7 de maig a Castelló: Manifestació ‘Ara i sempre. Som País Valencià’ i jornada festiva amb els concerts de Mural SonorAcció Cultural del País Valencià commemora la Diada del 25 d’Abril amb una manifestació sota el lema ‘Ara i sempre. Som País Valencià’ i una jornada festiva amb trobada de muixerangues i música.

Castelló acollirà el pròxim 7 de maig una gran manifestació per la llengua i la cultura sota el lema ‘Ara i sempre. Som País Valencià’ (16:30 hores), una trobada de muixerangues de tot arreu del territori i, com a cloenda, un aplec a la Plaça de bous de Castelló (18:30 hores), on se celebrarà una gran festa amb els concerts dels discs de Mural Sonor. Pujaran a l’escenari reconeguts artistes com Miquel Gil, Mireia Vives i Borja Penalba, Tesa, Cactus, Tardor, Smoking Souls, entre d’altres.

Aquests són els actes principals que Acció Cultural del País Valencià ha preparat per a commemorar la Diada del 25 d’Abril i celebrar el 40 aniversari de l’Aplec de Castelló de 1982, quan Joan Fuster va fer el seu mític discurs ‘O ara o mai’ davant de milers i milers de persones que acudiren a la plaça de bous de Castelló per a reivindicar el nostre país i la nostra llengua.

40 anys després d’aquella cita històrica, el poble valencià tornarà a omplir d’il·lusió i de lluita els carrers de Castelló. A més a més, aquesta celebració també servirà d’homenatge al primer president d’Acció Cultural amb motiu de l’Any Joan Fuster, declarat pel ple del Consell de la Generalitat Valenciana, que commemora el centenari del naixement de l’escriptor valencià.

“Perquè som un poble viu i amb drets i volem continuar reivindicant la nostra cultura rica i diversa. Perquè la pervivència com a poble depèn de nosaltres, la gent que ens el creguem! Perquè ‘Ara i sempre’ som País Valencià!”.

PROGRAMA ACTIVITATS 7 DE MAIG:

– La jornada del 7 de maig a Castelló arrancarà des del matí, a les 12:30 HORES, amb l’espectacle ARREL de Mural Sonor, de Miquel Gil i Noèlia Llorens ‘Titana’. Aquest disc és un repàs absolut a la música folk i d’arrel valenciana, realitzat per Miquel Gil i Noèlia Llorens ‘Titana’, amb la participació de diferents intèrprets essencials de la música d’arrel del País Valencià. Aquesta activitat gratuïta i per a tots els públics i se celebrarà a la plaça Hort dels Corders, un acte coorganitzat per Acció Cultural, l’Ajuntament de Castelló i Castelló per la Llengua.

– A la vesprada, a les 16:30 HORES tindrà lloc la tradicional MANIFESTACIÓ per la llengua, que recorrerà els principals carrers de la ciutat amb eixida des de la Farola amb el lema ‘ARA I SEMPRE, SOM PAÍS VALENCIÀ’. Prèviament a la marxa, tindrà lloc la trobada de MUIXERANGUES, amb la participació de la Nova Muixeranga d’Algemesí, la Jove Muixeranga de València, la Muixeranga de Vinaròs, la Conlloga Muixeranga de Castelló, la Muixeranga d’Alacant, la Muixeranga de la Marina Alta, la Muixeranga la socarrà de Xàtiva i la Muixeranga de Sueca. A més a més, l’Associació Cultural Botafocs acompanyarà amb pirotècnia durant el recorregut de la manifestació.

–  Com a cloenda, a les 18:30 hores tenim l’APLEC A LA PLAÇA DE BOUS on se celebrarà una gran festa amb ELS CONCERTS DE MURAL SONOR. El cartell està format per la resta d’espectacles que conformen el Mural Sonor d’ACPV: PELL, amb Mireia Vives i Borja Penalba; VETA amb May Ibáñez i Tardor; i CARRER, dirigit per la Banda No Falla, completen el cartell Tesa, Smoking Souls i Cactus. A més a més, pujaran a l’escenari desenes d’artistes que hi col·laboraran en aquest gran repàs a la música valenciana.

COMPRA ENTRADES CONCERTS: https://www.notikumi.com/2022/5/7/concert-mural-sonor-en-commemoracio-25-dabril-2022


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de