Dones decents
Entre 1,000 i 10,000 €

Albert Cruells

Dones decents, 2005

 Dones decents 12262_AlbertCruells 

Tècnica mixta sobre tela . 190 x 240 cm.

Albert Cruells (Aiguafreda. 1947). Passa els seus primers anys entre gallines, conills, cabres, bens, tomàquets, cebes i enciams i serà amb només sis anys que realitzarà la seua primera exposició en la carnisseria del seu avi.

Els primers anys de Cruells transcorren en temps de postguerra i la seua obra es veu clarament influenciada. Durant la seua adolescència a Aiguafreda, guanya sistemàticament els concursos de pintura que organitza l’Ajuntament i exposa anualment en el bar del poble. Acabat el batxillerat  prepara a consciència el seu ingrés en l’escola d’Arquitectura de Barcelona però el seu pas per aquesta va ser un fracàs sense pal·liatius.
En els setanta Cruells entra en contacte amb el món de l’art i la cultura d’una Barcelona inquieta i bulliciosa i des d’un primer moment es nega a perdre la innocència prenent la determinació de tenir absolut control de la seua obra. Fins a l’any dos mil nou, Cruells ha mantingut la seua producció absolutament al marge del mercat. Per tant és, probablement, un dels pocs artistes que per una estranya barreja de rigor, pudor, i insatisfacció, està en possessió de l’obra de tota la seua vida.

Formalment, l’obra de Cruells és potent. Ben estructurada, clara, impulsiva, mediterrània. Forta i decadent alhora. Contradictòria i provocadora. Si bé el seu treball pot associar-se als corrents neoexpresionistes Cruells exerceix per sobre de tot el seu ben guanyat dret a equivocar-se i a evolucionar cap a on el seu instint animal el dirigisca.

 

OBRA RESERVADA