Chico & Rita
Pendent de qualificació

Xavier Mariscal

Cartell de la pel·lícula Chico & Rita

 Chico & Rita

mariscal2 

Tècnica mixta. 70 x 100 cm.

Xavier Mariscal (València, 1950), establert a Barcelona, va començar dibuixant en revistes underground. A finals dels 70, obtingué renom internacional amb el disseny d’estampats i mobles. El 1989 va obrir el seu propi estudi. Ha col·laborat amb arquitectes com Arata Isozaki i Alfred Arribas. El 1991 va dissenyar el gos Cobi i la nina Petra, mascotes dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 1992. També és responsable de la imatge corporativa de la Universitat de València i del zoo de Barcelona. Polifacètic i dotat d’una gran facilitat per a la creació, és un dels representants de l’artistització del disseny i la superació del rigor funcionalista. L’any 2010, en col·laboració amb Fernando Trueba, realitzà el film d’animació Chico & Rita i l’any següent presentà Mariscal a la Pedrera, una retrospectiva que comprenia 40 anys de la seua trajectòria. Obtingué el Premi Nacional del disseny (1999) i el Nacional de Cultura del CONCA en l’apartat de disseny l’any 2011.

 

OBRA RESERVADA