Col·lectívament enfurismats
Entre 1,000 i 10,000 €

Benet Rossell

“Col·lectívament enfurismats”, 2011

 Col·lectívament enfurismats

rossell 

Tinta xinesa sobre paper fet a mà . 50 x 62 cm.

 

Benet Rossell (Àger, 1937) va cursar estudis de ciències econòmiques i es va llicenciar en Dret. A més, és diplomat en Sociologia i en teatre. També va estudiar cinema documental i ciències religioses a París durant els anys 60. No és d’estranyar, doncs, que siga un artista interdisciplinari i investigador. Al llarg de la seua dilatada trajectòria artística, ha desenvolupat un llenguatge singular a partir de micrografies (ideogrames i pictogrames que no pertanyen a cap codi lingüístic). En les 60, Rossell es va vincular amb l’art conceptual de París, on vivia llavors. Després entraria en contacte amb l’avantguarda de Nova York per retornar a finals dels 80 a Barcelona on continuaria aprofundint en les constants de la seua obra. Ha col·laborat amb nombrosos escriptors i la seua obra es pot trobar a nombroses col·leccions europees i americanes.

A la seua exposició “Paral·lel Benet Rossell” al MACBA –que va rebre el premi ACCA de la Crítica d’Art 2010– es van donar a conèixer aspectes inèdits de la producció d’aquest artista, una figura cabdal de la historia recent de l’art català.

 

Donatiu: 3.000 euros

OBRA RESERVADA