Transoceànica mental
Menys de 1,000 €

Xavier Monsalvatje

Transoceànica mental

 Transoceànica mental IMGP8172 

Cerámica, majòlica amb blau de cobalto baix coberta a 1000 º C . 41 cm Ø. 

Peça que pertany a la sèrie En Peligro Permanente

 

Xavier Monsalvatje (Godella, 1965). Graduat en l’especialitat de ceràmica artística en l’Escola d’Arts Aplicades de València en 1988, el mateix any és becat per a ampliar estudis a Caldas de Rainha, Portugal. Membre fundador de la Societat d’artistes Purgatori en 1992, és també membre de l’associació Frescos y Salados *LDT. Des de 1992 el seu treball es divideix entre l’escultura ceràmica, la pintura i la instal·lació però centrant-se en l’estudi de l’arquitectura industrial i la seua memòria, en la seua recuperació com a espais arquitectònics de gran valor simbòlic, en el desenvolupament de l’estètica pròpia d’aquests elements i el seu singular impacte en el paisatge i la societat post-industrial. En 1998 funda amb altres artistes La-Corporació com a suport i salvaguarda del Patrimoni Industrial. El seu treball ha sigut exposat a Japó i en el Taideomuseo de Pori, Finlàndia. Des de llavors el seu treball ha sigut inclòs en exposicions col·lectives de Mèxic, Finlàndia, Estats Units, Portugal, Àustria, República de Panamà, Xile, Dinamarca, Suècia, Noruega, Holanda, Anglaterra, Canadà, Alemanya, Japó, Taiwan, Corea, Xina, Mali, Argentina, Croàcia, Namíbia i Itàlia. El seu treball està present en les col·leccions de: Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, Museu de Ceràmica de Manises, Diputació d’Albacete, Universitat de Panamà, Col·lecció Especial de la Biblioteca de Wisconsin, Estats Units, Museu de l’Aigua, Lisboa, Portugal, Centre José Saramago, Castril, Granada, Palais de la Culture a Bamako, Mali, Art Contemporani Espai C, Camargo, Santander, Obra Social Caixa d’Estalvis del Mediterrani, Museu Postal Image en Beldevvere Ostrense, Itàlia, Tapei *County Yingge Ceramics Museum a Taiwan, Seminari de Sargadelos de Lugo, Ameda Associació Mediterrània d’Art Contemporani, Escola de Ceràmica Francsico Alcántara a Madrid, Fundació CAI Zaragoza, Varazdin City Museum Croàcia, Galeria Judy Straten, Holanda, Col·lecció de l’Arxiu Del Carib d’Art Correu i Poesia Visual i en el Fuled Internacional Ceramic Art *Museums FLICAM en Fuping, Xian, Xina on va ser convidat durant el 2008 a realitzar part del seu darrer projecte “En Peligro Permanente”. En el 2010 va ser becat pel Bornholm Kuntsmuseum com a artista en residència en la Mobelfabriken dins de l’esdeveniment Ceramic Context 2010. Durant l’any passat va ser ceramista convidat en el departament de ceràmica de la Universitat de Wisconsin, Milwaukee i en la Universitat de Chico a Califòrnia, en EE.UU. Va exposar el seu treball en el Museu de Albarracin convidat per la Fundació Santa María. Enguany ha sigut becat pel Clay Studio de Filadèlfia com a ceramista resident.

 

Donatiu: 700 euros