Pintura
Entre 1,000 i 10,000 €

Eduardo Sales

“Pintura”

 Pintura

s7a728-0 

Tècnica mixta sobre taula. 100 x 100 cm.

Eduardo Sales Encarnación (València, 1927) pertany per formació i inquietud al grup de plàstics avantguardistes que va fer la seua aparició a principis de la dècada dels cinquanta i que va renovar el panorama artístic valencià de la postguerra. La seua trajectòria, difícil d’encasellar i en contínua evolució, revela la personalitat d’un autor inquiet que amb prou feines admet comparacions quant a coneixements tècnics i procediments pictòrics amb la d’altres artistes del seu temps. És un dels plàstics que més dominen la tècnica pictòrica, revolucionant-la i aplicant el sentit de cuina a l’art contemporani. La seua activitat artística, no obstant açò, no s’ha limitat expressament a pintar i investigar nous procediments tècnics, sinó que com a professor de Dibuix Natural ha transvasat els seus coneixements i experiències artístiques a diverses generacions de joves artistes valencians.
El seu nom està adscrit per dret propi a la constel·lació d’artistes renovadors que, en paraules de Romà de la Calle, “va haver d’enfrontar-se i obrir-se pas, en el domini de la formació artística i en el de l’existència quotidiana, dins de la conjuntura de postguerra, plena de mancances i dificultats de tota índole”.

 

 

Donatiu: 3.000 euros