004.francesc_artigau
Entre 1,000 i 10,000 €

Francesc Artigau

“Tirant lo Blanc a Sicília”, 2005

004.francesc_artigau 004.francesc_artigau_-_cara

Aquarel·la sobre paper Arches. 76 x 105 cm

Francesc Artigau (Barcelona, 1940) va definir la seua poètica en un moment en què el nostre país necessitava d’alegria i llibertat, de frivolitat i crítica; època del triomf del pop, de la cultura juvenil, de l’hedonisme emancipador. L’adopció desacomplexada de la figuració, l’anecdotisme narratiu, el cromatisme intens, l’excitant maridatge entre realitat i pintura que trencaven amb el dramatisme de l’informalisme són les premisses de l’obra d’Artigau. Els seus territoris essencials són, d’una banda, la vida popular i festiva dels carrers del barri de la Ribera, i d’altra, l’estudi del pintor com a espai familiar i escenari mental. La seua obra es pot trobar habitualment a la Sala Parés on exposa des del 1988. Fou guardonat amb el Premi de Pintura Ciutat de l’Hospitalet i el de Ciutat de Terrassa.

 

OBRA RESERVADA