Imperial Flag
Entre 1,000 i 10,000 €

Joan Rabascall

Imperial Flag

 Imperial Flag

 Joan_Rabas

Impressió sobre tela. 80 x 110 cm.

Joan Rabascall (Barcelona, 1935) és un artista català, les obres del qual tenen un clar missatge de crítica social.

Estudià a l’Escola Massana de Barcelona i a l’École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de París, on viu des del 1962. Amb Antoni Miralda, Jaume Xifra i Benet Rossell, formà part de l’anomenat grup dels catalans de París, participà en la creació i la realització de diferents cerimonials —festes rituals de caràcter lúdic—, com el Memorial de Verderonne o la Festa en Blanc. Els seus treballs parteixen de la manipulació de la iconografia dels mass media. Els seus primers collages (1964-65), la juxtaposició d’imatges provocant l’associació d’idees (1971-72), la crítica i la ironia a diferents nivells de lectura d’una pàgina de diari, un catàleg o un anunci, revelen el que segons ell són els continguts comunicatius reals de qualsevol imatge manipulada pels poders econòmics i polítics. La tècnica utilitzada és, generalment, la tela emulsionada. En l’exposició Barcelona-París-New York (1985) amplià la temàtica als llocs comuns o gèneres de la pintura: natura morta, paisatge, marina, retrat, etc. La tècnica emprada en aquesta sèrie és la fotografia de color encolada sobre tela i serigrafiada. Ha exposat a París, Amsterdam, Londres, Madrid, Varsòvia, Milà, Nova York, Palma, Perpinyà i Barcelona. L’any 2009 rebé el Premi Ciutat de Barcelona en la modalitat d’arts plàstiques per la retrospectiva Rabascall. Producció 1964-1982 exposada al MACBA de Barcelona.

 

Donatiu: 1.500 euros