Sense títol
Entre 1,000 i 10,000 €

Josep Uclés

Sense títol

Sense títol

 

067.retrat-josep-ucles 

Acrílic i oli sobre tela. 100 x 81 cm

Josep Uclés (Badalona, 1952). És un dels artistes més genuïnament representatiu de la neofiguració europea, motiu per el que seria seleccionat per Hans-Jürgen Müller per estar representat en la històrica exposició “Europa-79” (Stuttgart-Alemanya). Aquesta exposició va ser l´inici de l´esclat de la pintura europea dels vuitanta i es considera l´exposició que va representar el trencament del sentit progressiu de la història de l´art i va imposar una valoració dels individus per sobre de la tendència; amb aquesta exposició naixeria el neoexpressionisme alemany i la transvanguarda italiana i per a Josep Uclés va suposar l’inici de  la seva trajectòria internacional amb exposicions a Italia, França, Bélgica, Espanya, USA, Alemanya,..
La seva singularitat plàstica i estètica, junt amb el seu caràcter personal, crític i independent, han produit una obra inconfunsible que l’ha permés mantenir-se distanciat de les modes crematístiques i del mercat artístic efímer.
La seva obra, en un principi fosca, misteriosa i de transgressora crítica social, actualment ha evolucionat vers una subtil ironia, més colorista i més poètica, on la figura humana continua essent l’eix motivador. 

 

Donatiu: 5.700 euros