Sense Títol
Entre 1,000 i 10,000 €

Joan Antoni Toledo

Sense títol, 1978.

 Sense Títol JA_Toledo
 

 Acrílic sobre llenç. 100 x 100 cm

Donació de la familia de l’artista.

Joan A. Toledo (València, 1940-1995) fou un dels fundadors de l’Equip Crònica, dins del moviment de renovació plàstica sorgit en València com alternativa a l’informalisme. També va formar part del grup Estampa Popular. Les tècniques i plantejaments del Pop Art, que en la seua breu etapa amb l’Equip Crònica centraren les seues preocupacions, variaren amb el temps cap a una pintura més reposada i clàssica, en la qual les imatges identificables extretes dels mass media deixaren pas als personatges anònims. Toledo va compaginar la pintura amb el cine, la publicitat, els decorats o la serigrafia. La seua obra ocupa un lloc significatiu en el realisme artístic espanyol dels anys seixanta, marcat per un fort compromís crític amb la societat. El museu Reina Sofía de Madrid compta entre els seus fons amb quadres d’aquest artista, desaparegut el 1995.

 

Donatiu: 9.000 euros