010.carmen_grau
Més de 10,000 €

Carmen Grau

“La marcha nupcial” (Salvat-Papasseit), 1993

010.carmen_grau CARMEN_GRAU_good 

Tècnica mixta sobre fusta. 200 x 200 cm

 

Carmen Grau (València, 1950) és una artista de carrera dilatada. Sense la seua existència, quedaria coixa la història de l’art valencià. Forma part d’una generació d’artistes que reflecteixen en l’autenticitat cromàtica la seua vinculació amb la terra d’on procedeixen.

Es va iniciar artísticament en l’estudi del seu pare, el dibuixant i il·lustrador José Grau. Treballadora incansable és capaç de plantejar diverses poètiques tant en l’àmbit pictòric com en els seus objectes-caixa i escultures, sense oblidar la constant referència al dibuix.

Coneix i domina els materials fins a límits gairebé desconeguts, sempre sap com emprar-los. És minuciosa en el tractament, una característica que es repeteix al llarg dels anys. Són els petits elements els que finalment conformen l’obra. Carmen Grau narra històries, rememora temps passats, potser paral·lels a la seua pròpia història o ironitza en plantejar situacions o realitzar al·legories.

Formes diverses, materials amb textures, amb imbricacions de teles, de teixits, aspres i superposats, conceptuals i minimalistes de vegades. Matèria, matèria, matèria.

La seua obra és el resultat de la investigació constant i d’una facultat inherent a la seua persona: la capacitat de crear, de fer d’art i de brindar-lo a l’espectador. Grau descriu, plasma i reflecteix des de la inquietud permanent tot un panorama palpitant que trasllueix l’ordit d’un univers pròxim a l’espectador a partir d’objectes i procediments que troben el seu sentit en la simplicitat quotidiana.

 

Donatiu: 34.000 euros