El tall
Més de 10,000 €

Joan Genovés

“El tall”, 2011

 El tall joan-genoves
 

 Acrílic s/ tela s/ taula. 50 x 60 cm

1930, València. Format a l’Escola de Belles arts de València, des de l’inici de la seva trajectòria professional va ser un pintor inquiet i preocupat tant per la necessitat de renovar l’art espanyol com per la funció de l’art i l’artista en la societat. Va formar part de col·lectius molt significatius en el panorama espanyol de postguerra: Els Set (1949), Parpalló (1956) i Profund (1960). En la dècada dels seixanta, després d’una breu crisi pictòrica i una relació profunda amb els moviments d’oposició al règim franquista, va començar a plantejar dos temes: el “individu sol”, resolt inicialment com un “collage” en relleu, i la “multitud”, tractat amb tintes planes i estructures plàstiques d’aspecte cinematogràfic. Tot acò es concretarà en un singular realisme polític de forta denúncia social, confeccionat a partir de la manipulació d’imatges proporcionades pels mitjans de comunicació de masses. En els anys vuitanta va iniciar un nou període en el qual es va interessar pel paisatge urbà, reduint-ho a una gamma cromàtica de grisos, blaus i ocres que constitueixen el que s’ha anomenat “espais de la solitud”.

Ha estat guardonat amb la Menció d’Honor (XXXIII Biennale de Venècia, 1966), la Medalla d’Or (VI Biennale Internazionale de San Marino, 1967), el Premi Marzotto Internazionale (1968), el Premi Nacional d’Arts Plàstiques (1984), el Premi de les Arts Plàstiques de la Generalitat Valenciana (2002) i la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts, Ministeri de Cultura (2005)

 

 

Donatiu:

OBRA RESERVADA