Ismeno
Entre 1,000 i 10,000 €

Evru

“Ismeno”

Ismeno

 

 

EVRU

 

 

 

Tècnica mixta sobre paper. Emmarcat . 36 x 18,5 cm.

Evru (Barcelona, 1946) és el pseudònim d’Alberto Porta, que entre 1968 i 2001 havia sigut Zush. Evru és un Artciemist, una suma d’ARtista, CIEntífic i MÍSTic. Fascinat per El Bosco, Michaux, Klee i els dadaistes, fou empresonat durant el franquisme i conduït al Centre Frenopàtic de Barcelona, on va nàixer Zush. Va crear Evrugo Mental State i va establir un codi de comunicació particular que es palesa en la sèrie “Alucinaciones”. A principis dels 70 guanya relleu en l’escena internacional. Com a becari al Massachusetts Institute of Technology entra en contacte amb les noves tecnologies, que introdueix en el seu treball. El 2000 fa un resum provisional de vora 40 anys d’activitat artística a les exposicions del MNCARS i del MACBA. Ha col·laborat amb Peter Gabriel en la realització de CD-roms i ha fet múltiples treballs multimèdia. La seua obra està present al MACBA, el Centre d’Art Reina Sofia, el MOMA o el Guggenheim de Nova York.

 

Donatiu: 4.000 euros