Sense títol
Menys de 1,000 €

Pablo Serrano

Sense títol

 Sense títol

 

pablo-serrano-02 

Gravat sobre paper. Exemplar núm. 15/99. 53×38 cm

Pablo Serrano Aguilar (Crivillén, Teruel, 10 de febrer de 1908 – Madrid, 26 de novembre de 1985) va ser un escultor espanyol. És considerat un dels artistes espanyols més importants del segle XX.

Estudia escultura primer a Saragossa i després a Barcelona, fins a la seva marxa l’any 1929, a Argentina. Entre aquest país i la ciutat de Montevideo (Uruguai) passarà 25 anys realitzant escultures, entre les quals podem destacar la seva sèrie Els toros, aconseguint una puresa de formes comparable a la de Constantin Brancusi. En aquest període inicia la seva amistat amb els artistes Lucio Fontana i Joaquín Torres García coneixent de primera mà les avantguardes europees

Posseeixen obres seves el Museu d’Art Modern de Nova York (MoMA), el Museu del Ermitage de Sant Petersburg, el Museu Guggenheim de Nova York, el Centre Georges Pompidou de París, el Museu d’Art Contemporani de la Vila de París, la Fundació Gulbenkian de Lisboa, el Museu Middelheim d’Anvers, els Museus Vaticans, el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, etc.

Després de la seva mort l’interès per la seva figura augmenta i se segueixen succeint innombrables exposicions de la seva obra en ciutats com Estrasburg, Roma, Buenos Aires, Brasília, Santiago de Xile, Rabat, València, Madrid, Barcelona…

 

Donació de col·leccionista particular

 

OBRA RESERVADA